Start-up Nation. Programul a fost MODIFICAT printr-o lege adoptată marți în Parlament

0
655

Programul a fost modificat printr-o lege adoptată marți de Parlament. Start-up Nation, programul prin care statul ar urma sa acorde ajutoare nerambursabile de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 euro) firmelor mici si mijlocii (IMM) foarte noi, a fost modificat printr-o lege adoptata marti de Parlament. Amendamentul USR, care prevede excluderea de la finantare a unor antreprenori care mai au sau au mai avut afaceri in domeniul pentru care vor sa aplice in program cu o firma noua, a fost si el inclus in forma finală a legii.

Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 237 de voturi “pentru”, 4 “impotriva” si 4 abtineri. Pentru a intra in vigoare, legea care modifica Programul Start-up Nation inaine ca acesta sa fi inceput, are nevoie sa fie promulgata de presedintele tarii si publicata in Monitorul Oficial.

Pasul următor, ministrul pentru Mediul de Afaceri trebuie sa emita un ordin pentru aprobarea normelor de aplicare. Se dorește deschiderea sesiunii de inscrieri in program in a doua jumatate a lunii mai 2017.

LASA UN RASPUNS