Starea vremii pana vineri! Arges, cod galben de POLEI

0
468

In jumatate de tara, iarna a venit in forta, pe alocurii fenomenul de ploaie inghetata pune mari problrme traficului rutier. Argesul este sub cod galben de polei in aceasta dimineata, ca de altfel si alte 11 judete si in Capitala.

Atenţionările cod galben de polei vizează judeţele Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi, dar şi Bucureşti.

Ulterior, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări cod galben de polei şi pentru Vaslui şi Galaţi pentru aceasta dimineata.

Miercuri vom avea o zi mohorata si in racire cam peste tot in tara. Precipitaţiile vor fi frecvente în regiunile estice şi sud-estice, şi locale şi temporare în rest, iar cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp şi pe arii restrânse, mai ales în Muntenia, 30…40 l/mp.

Joi, racirea continua, cu precãdere în jumãtatea de sud-est a ţãrii, unde maximele vor fi negative. Local va ninge slab în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi la munte, iar în vest şi în centru, pe spaţii mici, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla intens în sud şi sud-est, dar şi pe crestele montane. În zonele joase de relief, se va semnala ceaţã, insotita şi de chiciurã.

Vineri, temperaturile se menţin mai coborâte decât ar fi normal la aceasta data în regiunile extracarpatice, dar în rest vor fi apropiate de acestea. Dimineaţa, local va fi ger în sudul, estul şi centrul ţãrii. Iar maximele vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 7 grade, in conditii de cer variabil, cu înnorãri temporare în zonele joase de relief, unde vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu chiciurã şi de fulguieli. Vântul va mai avea intensificãri în sudul Banatului, pe litoral şi în deltã.

LASA UN RASPUNS