Specializări la MARE CĂUTARE printre argeșeni. Care sunt însă cele care NU mai sunt dorite

0
860

Cu trecerea anilor, sunt cursuri ce nu mai beneficiază de succes printre argeșenii care vor să se specializeze  în diferite meserii, însă sunt altele care sunt la mare căutare, în funcție de transformările suferite pe piața muncii din România.

Analizand evolutia cursurilor de formare profesionala pe ultimii ani, se observa o scadere a solicitarilor pentru cursurile de confectioner tamplarie din aluminiu (termopane) și mase plastice, croitor, dar am observat solicitari mai mari pentru cursul de Inspector resurse umane, coafor, Infirmieră, manager resurse umane, lucrător în comerț.”, ne-a declarat Claudian Baciu (foto 2), director adjunct AJOFM Argeș, menționând totodată că cei care participă la cursuri o pot face în mod gratuit.

Formarea profesionala și reconversia profesionala reprezinta o masura necesara, avand in vedere ca cea mai sigura forma de protectie sociala oferita persoanelor in cautarea unui loc de munca o reprezinta incadrarea lor in munca.

Asigurarea mobilitatii fortei de munca, migrarea fortei de munca disponibilizata din ramurile economice ale caror mari unitati au fost supuse restructurarii catre cele care s-au mentinut sau se dezvolta sunt solutionate in multe cazuri, prin schimbarea sau prin perfectionarea calificarii. Reconversia profesionala este importanta pentru sustinerea transformarii fortei de munca in conditiile unei piete a muncii aflata intr-o permanenta evolutie. Schimbarile intervenite pe piata muncii presupun o continua adaptare a activitatii Agentiei Judetene la noile conditii, prin intensificarea activitatilor de formare profesionala in meseriile solicitate pe piata muncii.”, ne-a mai explicat Claudian Baciu. 

LASA UN RASPUNS