Sondaj SOCIOPOL. Încrederea românilor în PARTIDELE politice. Procente de ULTIMĂ ORĂ

0
857

În ultima lună, au sărit de 50% în sondaje. Social democraţii se menţin în rândul preferinţelor politice ale românilor, potrivit datelor Sociopol, informează Gândul.info.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi votaţi de 51% dintre cei care merg la urne, potrivit unui sondaj Sociopol, institut de cercetare apropiat PSD. Datele studiului relevă că liberalii recuperează din procentele pierdute, înaintând spre 30%, după ce au gravitat în jurul scorului de 20%, la precedentele alegeri. Dacă s-ar vota duminica viitoare, PNL ar fi ales de 27% dintre cei care s-ar prezenta la urne, potrivit datelor Sociopol.
În ceea ce priveşte celelalte partide parlamentar, USR este creditat cu 7%, ALDE, cu 6%, UDMR, cu 4%, şi PMP, cu 3%.

În ceea ce priveşte nivelul de încredere al românilor, pe primul loc se situează şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, preferat de 60% dintre români, în timp ce pe locul al doilea se plasează şeful statului, Klaus Iohannis, cu doar 30 de procente, urmat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu 29% cotă de încredere.

Pe ultimul loc se situează, în cercetarea Sociopol, fostul şef de stat, Traian Băsescu, cu doar 8% încredere.

O scădere importantă se vede şi la fostul premier, Victor Ponta, dat afară de puţin timp din PSD, doar 15% dintre români arătând că mai au încredere în acesta.

Același sondaj arată că românii par mult mai determinaţi să meargă la vot, 44% din cei chestionaţi afirmând că se vor duce la urne, în timp ce 39% au spus că nu vor face acest lucru, iar 17% au arătat că nu vor fi în ţară.
Sondajul a fost realizat în perioada 28 august – 14 septembrie, pe un eşantion de 1,005 persoane, metoda de culegere a informaţiilor fiind interviurile telefonice, iar marja de eroare de +/- 3.2%.

Sursă: Gândul.info

LASA UN RASPUNS