SONDAJ Avangarde! Afla preferintele alegatorilor pentru Parlamentare. Ce partid este in TOP

0
1521

PSD-ul se afla in top-ul preferintelor, in sondajul Avangarde realizat cu o saptamana inainte de alegerile parlamentare, cu 43%. Potrivit acestuia, PSD este urmat, în opțiunile alegătorilor, de PNL și USR. În plus, potrivit aceluiaşi sondaj, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Alina Gorghiu sunt cei mai apreciaţi preşedinţi de partide.

De asemenea, potrivit sondajului Avangarde, aproximativ trei sferturi dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Intrebaţi care este părerea lor despre preşedinţii partidelor din România, Liviu Dragnea şi-a adjudecat primul loc în topul opiniilor pozitive ale repondenţilor. Cota acestuia este de 43%.

Liderul PSD este urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 38 de procente, pe locurile trei şi patru sunt Alina Gorghiu şi Traian Băsescu, la o diferenţă mică, de 29, respectiv 27 la sută.

Pe locul cinci se află Nicuşor Dan, cu 19 la sută, iar pe ultimele trei locuri sunt Marian Munteanu, Bogdan Diaconu şi Kelemen Hunor.

Cel mai bine cotați președinți de partid:

Liviu Dragea – 43%

C. P. Tăriceanu – 38%

Alina Gorghiu – 29%

Traian Băsescu – 27%

Nicușor Dan –19%

Marian Munteanu – 17%

Bogdan Diaconu – 16%

Kelemen Hunor – 9%

În ceea ce privește preferințele în ceea ce privește votul românilor la alegerile parlamentare:

PSD – 43%

PNL – 27%

USR – 8%

ALDE – 6%

PMP – 5%

UDMR – 5%.

Datele mai arată că Partidul România Unită, Alianţa Noastră România şi Partidul România Mare ar rata intrarea în Parlament.

PRU – 3%

ANR – 1%

PRM – 1%

Alții – 1%

Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 20 – 27 noiembrie. Au fost intervievaţi telefonic 1.000 de repondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Marja maximă de eroare este de plus – minus 3,1 la sută, pentru un interval de încredere de 95 la sută.

Sursa: Realitatea.net

LASA UN RASPUNS