Situatia intreruperilor de sarcina, in judetul Arges!

0
450

Direcţia de Sănătate Publică Arges deruleaza în perioada 26 septembrie – 15 octombrie campania pentru Ziua Mondială a Contracepţiei, avand sloganul “CONTRACEPŢIA: ESTE VIAŢA TA; ESTE RESPONSABILITATEA TA!”

Ziua Mondială a Contracepţiei a fost lansată în 2007 şi este celebrată pe data de 26 septembrie în fiecare an.

Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, de informare şi de creştere a interesului populaţiei generale, mai ales a adolescenţilor şi tinerilor, cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor, pentru prevenirea sarcinilor nedorite.

In judetul Arges functioneaza 9 cabinete de planificare familiala, din care 4 cabinete sunt in Pitesti; adresabilitatea la aceste cabinete pentru utilizarea metodelor moderne de contraceptie este in medie de 2100-3000 beneficiare pe trimestru, informeaza DSP Arges.

S-a constatat ca dintre metodele moderne de contraceptie in mediul rural sunt utilizate mai frecvent pilulele contraceptive, iar in mediul urban mai frecvent este utilizat prezervativul.
La nivelul judetului Arges, din datele furnizate de Serviciul de Statistica al DSP Arges, o situatie comparativa a cazurilor de avorturi in anii 2014 si 2015 se prezinta astfel: total cazuri in 2014 = 2331 de avorturi, in 2015 = 1750 de avorturi din totalul cazurilor, la cerere au fost in 2014 = 980 avorturi, iar in 2015 = 1144 cazuri, cele mai multe cazuri s-au inregistrat la grupa de varsta 25-29 ani. Si la nivelul judetului nostru se remarca o scadere a numarului de avorturi.“, se mai arata in informarea de presa transmisa de specialistii DSP Arges.

Obiectivele campaniei sunt:

  • creşterea numărului de femei, în special adolescente şi tinere, informate corect asupra metodelor contraceptive;
  • creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie;
  • creşterea numărului de femei informate asupra serviciilor de sănătate corespunzătoare.
  • scăderea numărului de sarcini nedorite;
  • reducerea numărului de avorturi la tinere, în special.

LASA UN RASPUNS