Sindicaliștii din SĂNĂTATE pichetează Ministerul Muncii

0
386

Ministerul Muncii, pichetat astăzi, 2 octombrie, de membrii federației sindicale SANITAS, potrivit calendarului de proteste organizat pe baza nemulțumirilor mai multor categorii de angajați din sistemul de sănătate. De asemenea, pichetările vor continua și miercuri, 4 octombrie, când protestele se vor muta la Ministerul Sănătății, unde vor participa și circa 50 de sindicaliști SANITAS Argeș, potrivit președintei Doina Fănică. Vineri, 6 octombrie, va fi pichetat Ministerul Finanțelor Publice.

Acțiunile se desfășoară în intervalul 11.00 – 13.00, iar printre nemulțumiri: eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice,  acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului tehnic și administrativ, aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru toți angajații din sănătate și asistență socială, începând cu 1 martie 2018, renunțarea la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și acordarea tichetelor de masăpe tot parcursul anului 2018.

SANITAS va continua acțiunile de protest prin organizarea unui miting și a unui marș, în data de 19 octombrie, urmând ca ulterior să se decidă în cadrul Consiliului Național data la care aceștia vor declanșa greva generală în sistemul sanitar.

Citește și: Calendarul de PROTESTE. Miting de amploare în sistemul de SĂNĂTATE: ”NU există în nicio țară din UE”

LASA UN RASPUNS