Sindicalistii din Sanatate, din nou in STRADA! “In curand vom avea aparatura, spitale, dar NU vom mai avea MEDICI.”

0
656

Sindicalistii din Sanatate ies marti dimineata, din nou, in strada. Dupa ce 200 de sindicalisti din Bucuresti si Arges au protestat in fata Ministerului Municii pe 20 septembrie, marti, 27 septembrie, vine randul altor cadre sanitare sa iasa in strada si sa traga un semnal de alarma guvernantilor ca starea generala din sistemul medical nu este una foarte buna, iar problemele ar trebui rezolvate.

Angajatii din Sanatate vor iesi in strada in fiecare zi de marti din saptamana, pana cand se va ajunge la o intelegere cu guvernantii. “Este o stare de nemultumire in randul tuturor angajatilor din Sanatate. In loc sa se rezolve inechitatile, s-au creat alte inechitati. Nemultumirea este una generala. In curand vom avea aparatura, spitale, dar nu vom mai avea medici.”, ne-a declarat Doina Fanica (foto), liderul sindical al SANITAS din judetul Arges.

Dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare, protestele continua. Pichetarile vor fi urmate de o greva japoneza, pe 12 octombrie, cand cadrele medicale vor purta o banderola alba pe brat, pe 19 octombrie este organizata o greva de avertisment, de 2 ore, pentru ca pe 31 octombrie sa aiba loc o greva generala in sistemul medical. “Noi speram sa nu se ajunga la greva generala, pentru ca nu acesta este interesul nostru. Speram sa ajungem la o intelegere, noi in acest fel dorim sa ne facem ascultati. Pana acum nu am primit nicio propunere ferma.”, ne-a mai declarat liderul de sindicat al SANITAS Arges, Dorina Fanica, adaugand ca pe 11 octombrie va avea loc o pichetare a Parlamentului Romaniei în speranța că acolo vor găsi o rezolvare a problemelor care nu au putut fi soluționate de Guvern, respectiv de Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.sanitas-doina-fanica

LASA UN RASPUNS