SFAT pentru părinți, de la un EDUCATOR cu o îndelungată experiență în învățământul preșcolar!

0
1487

La Casa de Cultură Bascov s-a desfășurat vineri un eveniment la care au participat cadre didactice din mediul preșcolar, au fost felicitate și premiate educatoarele care s-au pensionat și au condus mai multe grădinițe din județ, din calitatea de manager, vreme de ani buni.

Sub coordonarea inspectorului pentru educație timpurie, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Georgeta Toma, s-a desfășurat proiectul intitulat ”împreună pentru calitate”, cu participarea cadrelor didactice din învățământul preșcolar, a reprezentanților din conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, ai UPIT, dar și din cadrul Ministerului Educației, prin prezența inspectorului general Viorica Preda.

Printre cadrele didactice premiate, primul inspector de specialitate de după Revoluție, care are până în prezent peste 40 de ani de activitate ca educator. ”Cel mai important este să existe reguli după care ne ghidăm. De asemenea, este foarte important să ne jucăm cu copilul nostru, este foarte important să avem timp de calitate pentru el, să ne facem timp, fie mama, fie tata, pentru a-i citi seara câte o poveste, 5 – 10 minute. Le transmit părinților de asemenea să nu se mai comporte cu cei mici ca și cum nu pot sau nu știu nimic, ci sa îi ia cu ei și atunci când trebuie să prepare ceva în bucătărie și să le explice, să stea cu ei de vorba. Vreau să le spun că nu trebuie protejați excesiv, pentru că este important să se mai lovească și cu capul de sus.”, este sfatul pe care îl dă Marcela Ionescu tuturor părinților, un educator cu o îndelungată experiență în învățământul preșcolar și primul inspector de specialitate, din Argeș, de după Revoluție.

LASA UN RASPUNS