Șeful Finanțelor Publice Argeș, față în față cu oamenii de afaceri! Președintele AOA: ”Împreună vom găsi căile cele mai bune”

0
2144

Conducerea Finanţelor Publice Argeş a avut miercuri o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul nostru, la sediul instituţiei din Piteşti, alături de un invitat de la Centru, și anume Marian Anghelesu, președintele Patronatului Caselor de Marcat din România. Întâlnirea s-a desfășurat după ora 12.00 și, alături de șeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, Lucreţiu Tudor, la prezidiu s-au aflat și Dan Ionescu, directorul executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş, Gabriela Ionescu, șef adjunct Administrația Finanțelor Argeș și bineînțeles Marian Anghelescu, preşedintele Patronatului Caselor de Marcat din România.

Contribuabilii au beneficiat de răspunsuri la întrebările referitoare la completarea şi depunerea formularului „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contributiile sociale datorate de persoane fizice”, au fost prezentate calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii iulie 2018, serviciile oferite de ANAF (spaţiul privat virtual), precum şi noile reglementări privind casele de marcat.

Am stabilit să avem întâlniri cu reprezentanții oamenilor de afaceri, cât și cu dumneavoastră contibuabilii, cât mai des, pentru a afla astfel principalele probleme cu care vă confruntați în activitatea dumneavoastră ca și agenți economici. Vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră de astăzi, nu ne așteptam la o prezență atât de numeroasă, iar acest fapt cred că dovedește că în ultima perioadă relațiile între Administrația Județeană a Finanțelor Argeș și dumneavoastră contribuabilii și mediul de afaceri s-au îmbunătățit. Acesta a fost și obiectivul nostru prioritar în ultima perioadă de timp. Ca noutate, pe lângă aceste întâlniri pe care le avem la sediul nostru din Pitești, am vrut să venim în sprijinul celor aflați în localități mai îndepărtate și să ne deplasăm noi în acele zone. Astfel, până la această dată ne-am deplasat la aproape toate serviciile fiscale orășenești și municipale din județ, iar pe 13 iulie să bifăm și ultima astfel de întâlnire cu contribuabilii, la serviciul fiscal orășenesc Costești.”, a declarat Lucrețiu Tudor, șeful Finanțelor Argeș, fiind încântat că aproximativ 200 de contribuabili au fost prezenți la această întâlnire, sala fiind plină.

Acesta a oferit și informații cu privire la gradul de încasare la bugetul de stat, fiind unul mai mare față de anul trecut, în aceeași perioadă: ”Ca și grad de încasare la bugetul de stat, avem un procent de 16% mai mare decât veniturile obținute încasate anul trecut la bugetul de stat, pe primul semestru al acestui an, raportat la primul semestru al anului trecut. Avem o creștere de 152 de milioane lei, față de primul semestru al anului trecut, asta în situația în care în ultima perioadă de timp am pierdut și acei contribuabili mijlocii, un număr de 514, care aveau o cotă însemnată la veniturile pe care le aveam la Administrația Județeană Argeș.

De asemenea, în imaginile de mai jos veți afla amănunte importante cu privire la modificările legislative apărute în ultima perioadă, prezentate de șeful Finanțelor Argeș, Lucrețiu Tudor:

Îi mulțumesc domnului director pentru deschiderea pe care a avut-o încă de la început față de mediul de afaceri și împreună cred că vom putea găsi căile cele mai bune de a ușura atât munca dânșilor, cât și activitatea noastră. Cred că vom putea pune și noi o picătură astfel încât să readucem predictibilitatea în domeniul fiscal, pe care dumneavoastră cred că o doriți cel mai mult”, a declarat Dan Ionescu, președintele executiv AOA Argeș, prezent la întâlnirea de miercuri organizată de Administrația Finanțelor Argeș.

LASA UN RASPUNS