Șeful Arhivelor Naționale Argeș a MURIT! Trupul neînsuflețit a fost depus la Capela Militară

0
3141
A avut sub cheie toată istoria scrisă a Argeșului. În urmă cu trei ani a primit tiltul de Cetățean de Onoare al Argeșului. Doctor în istorie, fost bursier al Arhivelor Franceze şi reprezentantul României în numeroase comisii internaţionale, inclusiv la Bruxelles, la Grupul Arhivelor Europene al UE, Dan Pintilie a fost contrar bogăţiei sale intelectuale, unul dintre cei mai modeşti oameni. Sociabil şi rafinat în conversaţie, a fost cel care a avut sub cheie toată istoria scrisă a Argeşului, fiind directorul Arhivelor Naționale Argeș.
Acum, Dan Pintilie, directorul Arhivelor Statului din Argeș a trecut în lumea celor drepți. Trupul neînsuflețit a fost depus la Capela Militara, iar cei dragi pot merge să îi aprindă o lumânare.
Într-un interviu pe care l-a acordat presei locale, Pintilie a povestit cum a suferit 7 accidente rutiere de mașină din care a scăpat miraculos. Cel de-al 8-lea l-a pus în scaun cu rotile.
„Nimic din ce trăim nu este nou: istoria înseamnă doar oameni diferiţi, faptele şi situaţiile se repetă la indigo! Istoria se scrie prin repetiţie de matrice, şi noi nu privim semnele vizibile. Sunt revoltat că nu învăţăm nimic din trecut!”, declara șeful Arhivelor Statului Argeș.

LASA UN RASPUNS