Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a ajuns chiar ACUM la Curtea de Apel Pitesti! Amanunte

0
2310

Chiar in aceste momente, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a ajuns la Pitesti, mai exact la Curtea de Apel Pitesti, pentru procesul intentat postului de televiziune Antena 3 si mai multor jurnalisti. Din iunie, Curtea de Apel Pitesti a amanat pentru miercuri, 14 septembrie, procesul intentat de sefa DNA. Amânarea a fost cerută de reprezentanta jurnalistului Răzvan Savaliuc, motivând că acesta a suferit o intervenție chirurgicală și nu se poate prezenta la proces. Judecătorii au admis solicitarea de amânare și au acordat termen pe 14 septembrie. Cererea de amânare a fost motivată prin faptul că Savaliuc dorește să se reprezinte singur în instanță, așa cum a făcut și la judecarea pe fond, dar starea de sănătate nu-i permite pentru moment să se deplaseze.

Avocatul jurnaliștilor de la Antena 3 a declarat în fața instanței că nu se opune cererii, pe care o consideră întemeiată. Avocata Laurei Codruța Kovesi a apreciat, în schimb, că în acest caz ar putea fi vorba de o încercare de tergiversare a judecării dosarului, deoarece nu se știe cât va dura perioada de recuperare post-operatorie, solicitând respingerea cererii de amânare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 21 aprilie, ca procesul intentat de Kovesi postului de televiziune Antena 3 să se judece la Curtea de Apel Pitești. Instanța supremă a admis o cerere depusă de jurnaliștii Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică, prin care se solicita strămutarea procesului de la Curtea de Apel București la o altă instanță de același grad din țară. În urma admiterii acestei cereri, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel București la Curtea de Apel Pitești, decizia fiind definitivă.

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea ”Sinteza zilei” din 19 iunie 2014.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii menționați, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

LASA UN RASPUNS