Secretarii de stat ALDE, în EVALUARE. Robert Tudorache: ”Nu am emoții”. REALIZĂRILE, ca secretar de stat în Ministerul Energiei

0
1549

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că secretarii de stat ai ALDE îşi vor păstra funcţiile „după cum le-o fi norocul“, evaluarea lor nefiind încheiată încă şi trebuie să îşi asume că sunt numiţi politic şi, dacă se impune, pleacă odată cu Guvernul.

După cum le-o fi norocul! Unii da, alţii nu. Nu am avut această întâlnire cu secretarii de stat (pentru a fi evaluaţi – n.r.) Am pe masă un teanc mare de evaluări ale tuturor secretarilor de stat. Secretarii de stat sunt evaluaţi după patru criterii. O să facem discuţii individuale cu fiecare şi apoi vom hotărî cine continuă treaba şi cine nu, în funcţie de performanţă. Pentru noi criteriul de performanţă şi competenţă e foarte importantă”, a spus Tăriceanu, citat de Adevărul.ro.

Județul nostru are la acest moment un secretar de stat dat de organizația de la Argeș. Este vorba despre Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, președinte al ALDE Pitești. ”Nu, nu am emoții, este normală această evaluare a secretarilor de stat. Eu cred că mi-am făcut treaba”, a declarat Tudorache în conferința de presă organizată vineri la Pitești, la sediul partidului.

Evaluarea secretarilor de stat puși în funcție de ALDE va avea loc săptămâna viitoare. Va fi analizată atât activitatea instituțională, cât și cea politică din întreg anul 2017. ”Am încercat pe cât de mult am putut să îmi aduc aportul pentru comunitatea de unde am plecat. Nu am pierdut din vedere, zic eu, acest lucru, că am datoria să îmi aduc aportul către comunitatea care m-a promovat.”, a mai declarat secretarul de stat.

Prezent în conferința de presă de la Pitești, Robert Tudorache a prezentat câteva dintre realizările sale de când este secretar de stat în Ministerul Energiei.

  • Colaborarea la deblocarea proiectului BRUA (Bulgaria România Ungaria Austria), prin emiterea autorizației de construire de către Ministerul Energiei – un proiect strategic pentru România și pentru securitatea aprovizionării cu gaze atât a țării noastre, cât și a Europei. Vă reamintim că proiectul era blocat la preluarea mandatului și exista pericolul ca banii alocați proiectului pe fonduri europene să fie pierduți;
  • Implicarea în deblocarea activității de concesionare a serviciului de distribuție de gaze naturale;
  • Participarea la Caravana Smart City, proiect inițiat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate în colaborare cu ISL, care presupune susținerea de conferințe în întreaga țară.
  • Susținerea poziției Ministerului Energiei, în comisiile și plenul Parlamentului României, în special într-o problemă extrem de importantă, la dezbaterea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 64/ 2016 pentru modificarea și completarea Legii Energiei Electrice și a gazelor naturale.
  • Participarea în deplasări externe.

LASA UN RASPUNS