Se MARESTE indemnizatia minima pentru cresterea copilului! Anul 2017 incepe cu o VESTE BUNA pentru parinti

0
2309

Anul 2017 incepe cu o veste buna pentru parinti. De luna viitoare creste indemnizatia minima de crestere a copilului. Limita minimă a acestei indemnizații urmează să se modifice odată cu creșterea salariului minim, programată pentru 1 februarie, anunță avocatnet.ro.

Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre prin care salariul minim pe economie ar urma sa crească, de la 1 februarie, la 1.450 de lei, ceea ce va conduce automat la o majorare a limitei minime a indemnizației lunare pentru creșterea copilului. Astfel, începând din februarie, nicio indemnizație de creștere a copilului nu va putea fi mai mică de 1.232,5 lei (85% din 1450 de lei), adică cu 170 de lei mai mult decât valoarea actuală.
Până acum, indemnizația minimă era de 1.062,5 lei (85% din 1250 de lei, cât este în acest moment salariul minim pe economie).

Valoarea minimă a indemnizației lunare pentru creșterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni, consecutive sau nu, lucrate în decursul ultimilor doi ani de dinaintea nașterii copilului. Această indemnizație are o limită minimă ce reprezintă 85% din salariul minim brut pe țară.

LASA UN RASPUNS