Se construieste mai PUTIN in Arges!

0
420

In judetul Arges se constata o scadere a numarului de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale emise, fata de anul trecut, se arata intr-o situatie statistica realizata pe luna iulie a acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit Directiei de Statistica Arges, in luna iulie 2016, în județul Argeș au fost eliberate 127 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, dintre acestea 83 autorizaţii fiind eliberate pentru mediul rural (65,4% din total) şi 44 autorizaţii pentru mediul urban (34,6%). Comparativ cu luna corespunzătoare a anului 2015 au fost eliberate cu 41 autorizaţii de construire mai puține (-24,4%), scăderea manifestându-se atât în mediul rural unde numărul autorizaţiilor de construire eliberate a fost mai mic cu 32,5% cât și în mediul urban unde numărul autorizaţiilor de construire eliberate a scăzut cu 2,2%.

Comparativ cu luna iunie 2016, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut pe ansamblu cu 7,6% fiind eliberate cu 9 autorizaţii de construire mai multe.

Suprafaţa clădirilor rezidenţiale pentru care au fost eliberate autorizaţii de construire în luna iulie 2016 a fost de 17 mii mp, mai mică cu 42,3% comparativ cu suprafața autorizată în aceeași perioadă a anului 2015. Dinamica descendentă a suprafeţei clădirilor rezidenţiale autorizate s-a datorat scăderii suprafeţei autorizate atât din mediul urban (-45,4%) cât și din mediul rural (-40,2%).

Comparativ cu luna iunie 2016, suprafaţa totală a clădirilor rezidenţiale pentru care s-au eliberat autorizaţii de construire a înregistrat o scădere de 8,7%.

LASA UN RASPUNS