Salvatorii si jandarmii montani, in cautarea unor TURISTI israelieni blocati in Masivul Fagaras

0
1369

Jandarmii montani si reprezentantii Salvamont Arges, in cautarea unor turisti israelieni ramasi blocati intr-un refugiu in apropierea Varfului Moldoveanu,
“În cursul dimineții, efectivele de jandarmi împreună cu cei de la Salvamont au plecat în căutarea turiștilor, reușind să ia legătura cu aceștia s-a confirmat faptul că se află blocați la un refugiu în apropierea Vârfului Moldoveanu, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile nu pot părăsi refugiul. Se fac eforturi integrate pentru salvarea grupului de turiști.”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Inspectoratul de Jandarmi. Si acum se intervine pentru salvarea turistilor. Deocamdata, acestia nu au fost de gasit.

Cei trei turisti din Israel au venit in Romania intr-un grup de cinci persoane. Sambata, doi dintre ei au plecat in Bucuresti si apoi spre tara natala, iar cei ramasi au ales sa urce pe munte, pe Varful Moldoveanu.

Potrivit sefului Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, cei trei turisti au urcat pe munte duminica si au ramas blocati in refugiul Vistea, ei spunand ca nu mai pot sa coboare. Salvamontistii presupun ca turistii nu sunt echipati corespunzator pentru un astfel de traseu si de aceea nu mai pot cobori.

LASA UN RASPUNS