S-a verificat daca apa este buna de baut in Pitesti, Campulung, Topoloveni, dar si in 8 comune! Rezultatul transmis de DSP Arges

0
1075

Continua monitorizarile privind calitatea apei in mai multe localitati ale Argesului, mai ales ca au existat destule cazuri in care apa distribuita in sistemele publice nu a fost buna de baut, nefiind in parametri normali din punct de vedere microbiologic.

Astfel, sefa Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a transmis printr-o infromare de presa:

“DSP Arges in cadrul monitorizarii de audit a calitatii apei potabile, distribuita in sistemele publice, in saptamana 3-7.10.2016, a recoltat si a efectuat determinari de laborator din probele de apa potabila, din urmatoarele localitati: Pitesti, Bradu, Albota, Topoloveni, Campulung Muscel, Bughea de Jos, Leresti, Schitu –Golesti, Leordeni, Calinesti, Leordeni. Rezultatele analizelor de laborator au evidentiat ca valorile parametrilor microbiologici si chimici analizati se incadreaza in valorile stabilite de Legea nr. 458/ 2002 (r) –Legea apei potabile, in: Pitesti, Bradu, Albota, Topoloveni, Campulung Muscel, Bughea de Jos, Leresti, Schitu –Golesti, Leordeni, Calinesti, Leordeni.”.

Astfel, in localitatile amintite, apa distribuita in sistemele publice este potabila.

LASA UN RASPUNS