S-a MĂRIT decalajul dintre cei FOARTE BOGAȚI și restul lumii

0
547

În anul 2017 s-a mărit decalajul dintre cei foarte bogați și restul lumii, asta deoarece o  mare parte din averea mondială este deținută de un număr foarte mic de oameni, potrivit unui studiu realizat de Oxfam, citat de BBC News.

Aproximativ 82% din banii generați anul trecut au ajuns la 1% din populația globală, în timp ce cea mai săracă jumătate din populație nu a înregistrat nicio creștere, afirmă Oxfam.

Oxfam a produs rapoarte similare în ultimii cinci ani. În 2017, el a calculat că cele mai bogate 8 persoane din lume aveau o avere mai mare ca cea mai săracă jumătate a lumii. Anul acesta, cele mai bogate 42 de persoane aveau aceeași avere ca cea mai săracă jumătate, dar au revizuit cifra de anul trecut la 61, spunând că revizuirea s-a datorat unor date îmbunătățite și a spus că tendința de „lărgire a inegalității” a rămas.

Raportul Oxfam se bazează pe datele furnizate de Forbes și pe data anuală a Credit Suisse Global Wealth, care oferă distribuția bogăției globale încă din anul 2000.

Sondajul folosește valoarea activelor unui individ, în principal bunurile și terenurile, minus datoriie. Datele exclud salariile sau veniturile.

Sursa: Libertatea.net

LASA UN RASPUNS