România, cel mai SCĂZUT șomaj din ultimii 10 ani! Adevărul este însă unul DUREROS

0
693

România a înregistrat în aprilie, pentru a doua lună consecutiv, cel mai scăzut șomaj din ultimii zece ani. Situația este una îmbucurătoare, însă dacă luăm în calcul că au contribuit la scăderea șomajului în țara noastră migrația externă a românilor, situația nu mai pare atât de optimistă. Mai mult decât atât, adevărul este unul dureror, pentru că mulți au luat drumul străinătății, pentru un trai mai bun, astfel rămânând multe familii dezbinate.

Rata şomajului a ajuns la 5,3% în luna aprilie a acestui an, în scădere faţă de nivelul de 6,1% înregistrat în aprilie anul trecut, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică. Astfel, numărul şomerilor BIM (calculaţi conform standardelor Biroului Internaţional al Muncii) cu vârste cuprinse între 15 şi 74 de ani a ajuns în aprilie la 471.000 de persoane, în scădere cu 78.000 de persoane faţă de perioada similară din 2017.

Cu o rată a şomajului de numai 5,3%, România se află pe locul şase în topul statelor din Uniunea Europeană cu cele mai mici rate ale şomajului, după Cehia (cu o rată de 3,2% în aprilie), Germania (3,9%), Malta (4,1%), Polonia (4,8%) şi Olanda (5,1%), arată datele Eurostat.

Creşterea numărului de noi locuri de muncă şi migraţia externă a românilor care voiau salarii mai mari sunt printre factorii care au contribuit la scăderea şomajului din România.

Sursă: Zf.ro

LASA UN RASPUNS