REZISTA blocurile din Pitesti la un CUTREMUR de mare magnitudine? Ce spune un specialist din Primaria Pitesti

0
2089

Seful Serviciului de Urbanism si Autorizatii de Construire din cadrul Primariei Pitesti, Cristian Glogojeanu, a dat mai multe informatii cu privire la blocurile din municipiul Pitesti si rezistenta acestora in caz de cutremur. Potrivit informatiilor emise de catre acesta, in Pitesti nu exista blocuri cu “bulina rosie”, iar acesta a declarat ca blocurile ar rezista la un cutremur de 7,2 grade.

“Pana in acest moment, in urma efectuarii expertizelor tehnice la o parte din blocurile de locuinte (orice interventie la cladire se face in baza expertizei) nu au fost semnalate cladiri care sa se incadreze in gradul I seismic. La cladirile incadrate in clasele de risc seismic II, III, IV, nu sunt necesare masuri de consolidare prealabile. Cea mai mare parte a cladirilor cu bulina rosie din alte localitati sunt blocuri de locuinte construite in perioada interbelica, ceea ce nu e cazul in Pitesti.”, a transmis seful Serviciului de Urbanism si Autorizatii de Construire din cadrul Primariei Pitesti, Cristian Glogojeanu.
Cladirile din Pitesti erau proiectate pana in anul 1978 la echivalentul de 7,3 grade Richter, iar dupa 1978 au fost proiectate la echivalentul 7,5 – 7,6 grade Richter.

“Apreciem ca in Pitesti nu sunt blocuri de locuinta care se pot incadra in clasa de risc seismic I, cu “bulina rosie”.”, a adaugat Cristian Glogojeanu.

LASA UN RASPUNS