REGAL teatral: CINE sunt CÂȘTIGĂTORII de anul acesta, la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio

0
467

Seara trecută s-a încheiat la Pitesti Festivalul International al Teatrului de Studio, manifestare la care au participat teatre din Romania, Italia si Columbia. Fie ca au fost drame sau comedii, toate spectacolele au avut o particularitate: s-au jucat aproape de public. Chiar foarte aproape, pentru că a fost creat un spațiu special pentru public chiar pe scena sălii mari de la Davila.

Anda Saltelichi, de la Teatrul de Foc din Bucureşti, a fost desemnata ca fiind cea mai buna actrita a festivalului de la Pitesti.

De asemenea, acelasi juriu, format din specialisti recunoscuti in domeniu, a acordat premiul pentru cel mai bun actor lui Ciprian Brasoveanu de la Teatrul Fani Tardini din Galati, teatru caruia i-a revenit si premiul pentru scenografie, pentru piesa Fat Pig.

Premiile pentru cel mai bun spectacol si pentru cea mai bună regie au revenit producţiei „Ei, şi?“ a Uniunii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografie, trupei care a dovedit ca teatrul se joaca pur si simplu din placere.

La aceasta cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio s-au inscris si trupe din Italia si Columbia.

La festival au fost prezente si alte productii, precum Old love sau Sofer/pictor, avand in distibutie nume de marca ale scenei romanesti: Maia Morgenster, Constantin Cotimanis, Paula Chirila, Adrian Paduraru, Iulia Dumitru, Lucian Iftime. 

LASA UN RASPUNS