RASTURNARE de situatie in cazul copiilor protestatari de la Scoala I.L. Caragiale Pitesti: “SANTAJ, incitare la ura si discriminare”

0
1903

Situatie neasteptata in cazul copiilor protestatari de la Scoala I.L. Caragiale din Pitesti, unde, timp de cateva zile, elevii unei clase au refuzat sa intre la ore, protestand, incurajati si de parintii acestora, impotriva unui elev – problema care ar avea actiuni violente, verbale si fizice, asupra lor, baiatul avand, din cate se pare, si probleme de sanatate.

Plângere penală împotriva părinților instigatori din Pitești!

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a depus astăzi, 21 octombrie, plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru infracțiunile de șantaj și incitare la ură sau discriminare, conform prevederilor Codului Penal împotriva a 4 părinți care au înțeles să își folosească propriii copii și colegii acestora ca instrumente de ură împotriva unui copil cu dizabilități. Cazul lui Ionuț se află în lucru la CEDCD din prima jumătate a anului 2016, timp in care au fost realizate nenumărate demersuri pe cale administrativă de mediere a situației la nivelul ISJ Argeș.

„Infracțiunea de incitare la ură și discriminare împotriva unui copil pe criteriul dizabilității, dublată de propagarea de mesaje de intoleranță, umilire, ură și denigrare în spațiul public reprezintă un atac la dreptul la demnitate nu numai al minorului în cauză, ci a întregii categorii de copii cu dizabilități din România, faptă pentru care cei responsabili trebuie să răspundă penal”, declară Mădălina TURZA, președinte CEDCD.

Antonia Diaconu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a confirmat că plângerea există, fiind înregistrată la unitatea amintită şi urmând a i se da curs spre rezolvare.

LASA UN RASPUNS