Proiect INEDIT la o gradinita din Pitesti! SINGURA din judet si doar cateva la nivel national cu o astfel de DOTARE

0
21296

Este singura gradinita din Pitesti dotata cu o astfel de incapere, iar la nivel national mai sunt doar cateva astfel de camere de salinoterapie, insa la gradinite particulare.

Gradinita Armonia din Pitesti va da drumul in curand la un proiect inedit pentru Arges: o camera special amenajata pentru salinoterapie, a anuntat directorul unitatii prescolare, Milica Nedelcu, in cadrul emisiunii Scoala ta, de luni, de la Absolut TV.

La Gradinita Armonia din Pitesti a fost finalizat acest proiect care vine in sprijinul copiilor din cadrul unitatii prescolare, ca o metoda alternativa, dar si complementara de prevenire si tratament pentru diverse afectiuni respiratorii, avand in acelasi timp beneficii demonstrate asupra intregului organism: creste imunitatea, sustine detoxifierea organismului, imbunatateste functionarea aparatului digestiv, sustine regenerarea pielii, ajuta la reducerea efectelor oboselii si stresului.

“Este o camera salina care reproduce fidel atmosfera dintr-o salina naturala. Ideea acestui proiect a venit din dorinta de a deveni o institutie de invatamant care ofera servicii educationale la standarde europene, avand in vedere faptul ca majoritatea gradinitelor din Uniunea Europeana dispun de o asemenea camera salina. Avem dotarea necesara impusa de legislatie pentru astfel de camere, in speta generatorul salin care asigura gradul de salinitate corespunzator cu cel al unei saline naturale, avem lampa de ultraviolete care dupa fiecare sedinta va fi pusa in functiune pentru sterilizarea aerului, de asemenea si sistemul de ventilatie.”, a declarat directorul Gradinitei cu Program Prelungit “Armonia” Pitesti, Milica Nedelcu, care a adaugat: “Investitia s-a ridicat la o suma de 58.000 lei. O parte din buget a fost asigurat de Primaria municipiului Pitesti, o foarte buna parte de Asociatia Parintilor si din sponsorizari.”.        

LASA UN RASPUNS