Probleme MAJORE de personal, la Serviciul de Pașapoarte Pitești

0
807

Analizând aceeași perioadă a anului trecut, a crescut foarte mult numărul solicitărilor pentru eliberarea de pașapoarte, în județul Argeș, a anunțat Prefectura Argeș.

Ne confruntam cu un aflux mare de solicitări, în acest an numărul cererilor fiind în creștere cu 96,8% pentru pașapoartele simple temporare și cu 11% pentru pașapoartele simple electronice, față de aceeași perioadă a anului trecut. Și în ceea ce privește numărul cererilor preluate la misiunile diplomatice ale României din străinătate pentru cetățenii din Argeș avem o creștere cu 34,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din păcate, întâmpinăm probleme majore de personal, avand doar 16 posturi ocupate, asta în condițiile în care 4 persoane au solicitat și li s-a aporbat transferul la IPJ sau ORI, un angajat se află în concediu maternal, iar altul în concediu medical. În acestă situație, am introdus încă din luna aprilie și la acest serviciu bonuri de ordine, iar acestea se eliberează în ziua solicitării, aceasta fiind condiționată de prezentarea dovezii de plată pentru pașaport pentru a evita specula cu bonurile de ordine.
Am solicitat Ministerului Afacerilor Interne fonduri pentru achiziționarea unui sistem de eliberare bonuri de ordine. Cu toate aceste probleme am făcut la zi față tuturor solicitărilor venite din partea cetățenilor.”, se arată într-o informare emisă de Prefectura Argeș.

LASA UN RASPUNS