Primesti 40.000 de lei! Afla cum iti pozi izola casa cu bani de la stat

0
609

Romanii pot obtine un ajutor de pana la 40.000 de lei, daca doresc sa isi izoleze termic peretii cu materiale ecologice precum lana, canepa ori piatra bazaltica. Daca doresti sa construiesti o casa in regim eco, poti accesa programul “Casa Verde” si “Casa Verde Plus”, care au fost puse în consultare publică de astăzi pentru zece zile, urmând să fie lansate în luna august.

Programul Casa Verde va avea un buget de 60 de milioane de lei pentru populație, iar o persoană poate accesa până la 6.000 de lei pentru cumpărarea unor panouri solare care să asigure apa caldă menajeră, adică 100% din costuri.

In ceea ce priveste Programul Casa Verde Plus, acesta este unul lansat în premieră la noi și are un buget dedicat populației de 12 milioane de lei. În Casa Verde Plus, se pot obține finanțări pentru optimizarea energetică prin folosirea de materiale cu amprentă redusă de carbon, respectiv izolarea termică a pereţilor cu materiale, ecologice, precum lână, cânepă sau piatră bazaltică. În plus, se pot accesa bani pentru sistemele de încălzire, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi sisteme de iluminat ecologice. Potrivit ministrului Mediului, lâna nu mai trebuie aruncată la gunoi, așa cum a văzut că se obișnuiește, și trebuie creată o piață pentru a utiliza lâna în mod eficient. Un beneficiar poate obține un maximum de 40.000 de lei prin Casa Verde Plus, iar această sumă poate acoperi integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprentă la sol de 90 de metri pătraţi (materiale şi manoperă).

Cum se pot lua banii? Trebuie sa va inscrieri la Agentia de Protectia Mediului din judetul din care faceti parte, in cazul de fata la APM Arges, si sa intocmiti un dosar. Angajaţii de la Administraţia Fondului de Mediu vor analiza dosarul, apoi va fi semnat un contract cu viitorul beneficiar, care va avea la dispoziţie un an pentru a achiziţiona sistemul şi a depune facturile pentru decontare.

Sursa: Libertatea.ro

LASA UN RASPUNS