Primarul Pitestiului: “Sebastian Papaiani a fost un adevărat ambasador al Piteştiului (…) un cinematograf ii poarta numele in semn de pretuire”

0
416

A mai pierit o stea. Actorul Sebastian Papaiani a murit astăzi după o îndelungă suferință. Era internat intr-o clinica de recuperare, dupa ce la sfarsitul lunii mai a fost gasit cazut de sotie, facandu-i-se rau in baie. Actorul în vârstă de 80 de ani s-a lovit la cap, a suferit o pareză la piciorul stâng și avea dificultăți de vorbire, starea lui fiind imprevizibilă.

Actorul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești. Actor complet, complex și deosebit de talentat, și-a câștigat popularitatea și simpatia publicului, prin rolurile de comedie, dar și prin cele în care a abordat și registre mai grave. Cinematograful Modern din Pitesti si-a schimbat numele in Cinema “Sebastian Papaiani”, de la 1 martie 2013. De asemenea, in septembrie 2011, Sebastian Papaiani a primit o stea pe Walk of Fame – Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră.

Primarul municipiului Pitesti, Cornel Ionica (foto), a lasat un mesaj pe pagina personala de Facebook imediat dupa ce a aflat de trista veste ca actorul Sebastian Papaiani a murit: “Am primit astăzi o veste tristă: marele actor piteştean Sebastian Papaiani a trecut în nefiinţă la vârsta de 80 de ani. Va rămâne mereu în conştiinţa noastră şi în amintire pentru rolurile de excepţie pe care le-a avut în carieră şi care ne-au încântat. A fost un adevărat ambasador al Piteştiului căruia i-a făcut cinste, oraş în care un cinematograf (fostul “Modern”) îi poartă numele în semn de preţuire încă din timpul vieţii. Condoleanţe familiei îndurerate. Odihnească-se în pace!”.Cornel Ionica

LASA UN RASPUNS