Primarii argeșeni vor tăia porci de peste 300 kg! Se vor DUELA la Golești. Afla SECRETUL celui mai fraged ȘORICI

0
2339

Cine are porcul cel mai gras si mai frumos? Primarii argeseni se vor intalni joi, de la ora 9.00, la Muzeul Golesti, unde se vor intrece in taiat porci. Se va acorda o diploma pentru cel care a avut porcul cel mai gras si mai frumos, insa in final actiunea are scop umanitar. Carnea de porc va ajunge la batrani din centre de azil.

Primarul comunei Aninoasa, Ștefan Benonie, a marturisit ca este pentru prima data cand participa la aceasta manifestare, insa va aduce, impreuna cu mai multi colegi primari, porcul cel mai mare. ”Ne-am unit Vladestiul, Balilestiul, Corbi si Bradulet. Noi am luat un porc de peste 300 kg. Are aproape 360 de kilograme.”, a declarat edilul din Aninoasa in emisiunea Banul public, de la Absolut TV.

Nu a ramas fara replica primarul comunei Albota, Ion Dumitru, care i-a replicat, in cadrul aceleiasi emisiuni: ”Ei vin 4 insi cu un porc. Eu zic ca al meu va fi cel mai mare si vin singur cu el. Domnul primar din Aninoasa a spus ca vine in completare si cu un berbec”.

Edilii locali trebuie sa se gospodareasca astfel incat totul sa fie ca la carte. Sa vina cu arzatoare, cu pirostrii si tuciuri pentru a fierbe apa, vor avea standuri special amenajate, iar atmosfera va fi una de sarbatoare, cu tuica fiarta, sorici si cozonac.

Actiunea va fi una de caritate, pentru ca, dupa ce porcii vor fi sacrificati, carnea va ajunge la centrele de azil pentru batrani. ”Facem si noi ce putem. Nu e rau sa ne unim in prag de sarbatori, sa facem un gest frumos.”, a mai spus Benonie.

Vreti sa stiti cum puteti obtine soriciul cel mai bun si mai fraged? ”Nu se mai pastreaza traditia ca porcul sa fie parlit cu paie, acesta se face acum cu arzatorul. Dar secretul ca soriciul sa fie unul fraged este sa il parlesti de doua ori, pana cand iese grasimea din el, iar apoi sa il freci cu sare si malai.”, a marturisit primarul de la Albota despre secretul pentru cel mai fraged sorici.

LASA UN RASPUNS