POLITIA Arges. De zilele libere legale s-a lasat cu ARESTARI, PERMISE RETINUTE, SCANDALURI!

0
957

O sinteză realizată la Inspectoratul Județean de Poliție Argeș arată că, în perioada 30 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, au fost constatate 35 de infracţiuni, 21 de persoane fiind depistate în flagrant delict.

De asemenea, au fost luate măsuri preventive faţă de două persoane, care au provocat scandal într-o casă de pariuri din comuna Stoenești. Tinerii de 25 de ani si respectiv 22 de ani, din comuna Cetățeni, au fost reținuți pentru 24 de ore. Primul este acuzat de punerea în circulație a unui autoturism neînmatriculare conducere fără permis și tulburarea ordinii și liniștii publice, cel de-al doilea pentru tulburarea liniștii publice. Ambii au fost duși în arest pentru 24 de ore, ulterior fiind plasați de procuror sub control judiciar pentru câte 60 de zile.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 193 de sancţiuni, în valoare de 78.445 de lei şi au confiscat sau indisponibilizat bunuri în valoare de 10.355 de lei.
Astfel, poliţiştii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 13 prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au acţionat pe principalele drumuri naţionale, constatându-se o scădere a accidentelor rutiere grave, faţă de anii anteriori. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, 43 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 87 pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii au retras 4 certificate de înmatriculare şi au reţinut 24 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 11 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Poliţiştii sunt prezenţi şi în perioada următoare pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă tuturor cetăţenilor care efectuează deplasări să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să se asigure corespunzător înainte de a schimba direcţia de deplasare şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

LASA UN RASPUNS