Plante tamaduitoare ce poarta numele Maicii Domnului! Ce boli VINDECA

0
607

Mai multe plante tamaduitoare poarta numele celei pe care noi astazi o omagiem, Maica Domnului, unele dintre ele cu valenţe universale.

Poate cea mai cunoscută este salvia. Această plantă a adăpostit-o pe Fecioara Maria când era urmărită de soldaţii împăratului Irod si, recunoscătoare, Maica Domnului i-a dăruit puteri tămăduitoare. În Imperiul Roman era considerată plantă sfântă şi i se dedicau sărbători şi ritualuri. Iar noi o numim şi Palma Maicii Domnului. Salvia are efecte antimicrobiene, antihipertensive si antiinflamatoare, scade nivelul de zahar din sange, si poate sa previna boala Alzheimer.

Părul Maicii Domnului, o specie de verigă, este altă plantă cu veleităţi curative, şi nu doar în probleme de pierdere a podoabei capilare, cum indică şi numele. Era folosita si ca expectorant în tratarea tusei, sub formă de infuzie. Este recomandată de fitoterapeuţi şi celor cu afectiuni respiratorii severe, cum ar fi pleurezia.

Iarba Sfintei Marii, numită şi Iarba Zimbrului, sau Iarbă dulce – conţine cumarina, un anticoagulant şi este utilă în combaterea edemelor. Atenţie, trebuie folosită doar la indicaţia medicului! Amerindienii o utilizau în inhalaţii împotriva răcelilor, dar şi ca să alunge insectele. Frunzele infuzate vindeca durerile de gât, tuse, febra precum și bolile venerice.

Salcâmul, care simbolizează lacrimile şi puritatea Fecioarei Maria, a fost folosit de egiptenii antici pentru a trata o varietate de afecțiuni medicale, de la raceli la lepră.

Sursa: Realitatea.net

LASA UN RASPUNS