Piteșteanca Teodora Elena Simion a fost admisă la OXFORD: ”Nimic nu e degeaba”. A dezvăluit SECRETUL SUCCESULUI

0
3062

O elevă a Colegiului Național I.C. Brătianu a fost admisă la una dintre cele mai bune universități din lume. ”Este una dintre cele mai frumoase reușite ale Colegiului din ultima perioadă. Teodora este o mândrie pentru noi și pentru părinții ei, pentru colegii ei și pentru generațiile care vor veni după ea. Este concretizarea faptului că se poate și se poate aproape totul, cu modestie, discreție, perseverență, cu lucrul bine făcut și așezat”, a declarat Alina Manea, directorul Colegiului Național I.C. Brătianu, în emisiunea Școala ta, difuzată la Absolut TV, despre reușitele elevei Teodora Elena Simion.

Ce spune frumoasa elevă despre opțiunea ei de a învăța la Oxford și visul care i-a devenit ulterior realitate, deoarece a primit rezultatul că a fost admisă la una dintre cele mai prestigioase universități din lume? ”În clasa a IX-a eram sigură că voi rămâne în țară. La sfârșitul clasei a X-a am participat la o tabără Oxford of Romania, organizată de niște oameni din societatea de români din Oxford. Ei au încercat prin niște cursuri să ne aducă puțin mai aproape de sistemul educațional englez. Ulterior, la sfârșitul clasei a XI-a cel mai bun prieten al meu a început studiile acolo și am aflat mai multe despre cum merg lucrurile acolo. M-aș fi hazardat să merg acolo fără să știu. Inițial îmi doream Politehnica București, pentru că știam că e o universitate foarte bună, însă mi-a plăcut mai mult cursul, matematică și computer science și ce oferea, dar și orașul mi-a plăcut foarte tare.”, a povestit Teodora Elena Simion în emisiunea Școala ta.

Deși își dedică timp învățatului, eleva nu își neglijează pasiunile și nici prietenii. Îi place să iasă cu amicii, să cânte la chitară, dar și cu vocea. ”Nu pot lucra foarte mult continuu, trebuie să fac și pauze.”, a declarat Teodora Elena.

Se consideră o persoană încăpățânată și dificilă. ”Defecte? Știu că mi-a fost greu să accept anuite sfaturi din partea domnului profesor Ulmeanu, pentru că îmi e foarte greu să îmi depășesc tabieturile și e bine să ai pe cineva cu ajutorul căruia să îți depășești aceste limite. Dacă mă întrebați de calități, mă consider o persoană muncitoare și, dacă îmi stabilesc un țel, pot să îl obțin pentru că știu să îmi gestionez timpul și să îmi depășesc emoțiile.”, a mai spus Teodora Elena care le oferă și un sfat celor care își doresc reușite în viață: ”Să se implice foarte mult în proiecte de voluntariat și să încerce să facă performanță la materia pe care o îndrăgesc pentru că indiferent unde vor să meargă în viitor îi va ajuta pe ei ca oameni și în viitorul job. Nimic nu e degeaba.”.

A îndrăgit matematica datorită profesorului Sorin Ulmeanu care îi este și diriginte. ”Mergeam la olimpiada și în școala generală, dar nu am avut aceleași rezultate pe care le-am obținut în liceu. Noi facem pregătire cam tot anul, începând din toamnă și chiar și vara că e foarte multă materie. Nu făceam asta până să intru la liceu, însă datorită domnului profesor m-am implicat mai mult.”, mărturisește eleva de la ”Brătianu”, care adaugă: ”În mod clar nu stau deloc numai cu cartea în mână. Nu mi s-a părut niciodată foarte mult de învățat. E foarte important să știi să îți gestionezi timpul, iar astfel vei avea și foarte mult timp liber”.

LASA UN RASPUNS