Peste 1500 de LOCURI de MUNCĂ puse la dispoziția lucrătorilor români, în Spațiul Economic European

0
753

Peste 1500 de locuri de muncă puse la dispoziția lucrătorilor români, de angajatorii din Spațiul Economic European, prin intermediul reţelei Eures. Cele mai multe locuri de muncă sunt în Spania, Portugalia şi Germania, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel, în Spania sunt disponibile 815 locuri de muncă pentru muncitor necalificat pentru cules căpşuni, în Portugalia 330 de locuri pentru culegători de zmeură, mure şi afine, iar în Germania 102 locuri pentru şoferi de camion, personal în domeniul gastronomiei şi programatori PLC.

De asemenea, în Cehia sunt 58 de locuri de muncă vacante, majoritatea pentru şlefuitori, operatori CNC şi şoferi TIR internaţional, iar Marea Britanie oferă 56 de locuri de muncă, majoritatea pentru măcelari, tranşatori, fasonatori.

Totodată, în Italia sunt disponibile 40 de posturi pentru îngrijitori la domiciliu, iar în Slovacia sunt vacante 40 de locuri, pentru operatori producţie.

În Belgia sunt 34 de locuri de muncă disponibile pentru operatori CNC şi şoferi de camion, în Luxemburg – 10, Ungaria – 10, Norvegia – 6, Suedia – 5, Slovenia – 3, Polonia – 2, iar în Irlanda un post pentru personal auxiliar de asistenţă medicală/îngrijitor la domiciliu.

LASA UN RASPUNS