PERCHEZITII in Bucuresti, Ilfov, Teleorman si Arges! Unde au loc verificarile in judetul nostru. Spalare de BANI

0
1683

Perchezitii in mai multe judete din tara si in Bucuresti.. Actiunea de amploare s-a desfasurat incepand de la primele ore ale diminetii. Au fost puse in aplicare 20 de mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman si Arges, si mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu feroaliaje nobile şi de masă (ferocrom, ferosiliciu, feromolibden, etc).

Vorbim despre un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar in judetul Arges perchezitiile s-au desfasura in comuna Schitu Golesti, la un martor in dosar.

“Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2010 – 2012, au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, efectuând tranzacţii cu feroaliaje nobile şi de masă achiziţionate din spaţiul intracomunitar, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 16.000.000 lei, suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor spălată fiind de aproximativ 20.000.000 de lei.

LASA UN RASPUNS