PERCHEZITII in 9 judete si Bucuresti! Au fost inselate peste 1000 de persoane. Prejudiciu URIAS

0
1351

Perchezitii in 9 judete si in Bucuresti. Grup infractional si frauda informatica! Procurorii, impreuna cu anchetatori germani, au facut marti 64 de perchezitii in noua judete si Bucuresti intr-un dosar de frauda informatica, fals informatic si spalare de bani. Un barbat este suspectat ca a format o grupare infractionala care a pacalit peste o mie de persoane din Romania si alte tari europene sa cumpere produse fictive de pe internet.

Intr-un comunicat al DIICOT se arata ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Valcea impreuna cu ofiteri de politie judiciara din structurile de combaterea a criminalitatii organizate Valcea, Pitesti, Cluj, Craiova, Iasi, Ploiesti, Neamt, Hunedoara, Dambovita, Buzau, Botosani, Vrancea, Olt, Vaslui si Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate au facut marti 64 perchezitii intr-o ancheta comuna romano-germana, vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in frauda informatica, fals informatic si spalare de bani.

Peste 1000 de persoane din Romania, Germania, Cehia, Italia, Franta, etc. au fost prejudiciate cu peste 4,5 milioane de euro.

“S-a retinut ca incepand cu luna aprilie 2015 membrii grupului infractional au deschis aproximativ 230 conturi in strainatate si aproximativ 120 de conturi in Romania”, se arata in comunicatul DIICOT.

In acest dosar, anchetatorii vor audia, la sediul DIICOT Valcea, 74 de persoane.

Sursa: Hotnews.ro

LASA UN RASPUNS