PERCHEZIȚII, chiar acum. PATRONUL unui CLUB renumit, acuzat de PROXENETISM. 40 de fete EXPLOATATE

0
9647

La această oră, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș efectuează 32 de percheziții domiciliare la locuințele unor persoane fizice bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Perchezițiile s-au desfășurat în București, Curtea de Argeș, dar și în zonele limitrofe, fiind 25 de persoane bănuite de proxenetism și 40 de fete exploatate prin metoda ”Loverboy”. Unul dintre aceștia este chiar patronul unui club de renume din Băiculești, căruia i-a fost și pus sub sechestru un autoturism marca Mustang și a fost ridicat de acasă și dus la audieri. Au fost ridicate, în urma perchezițiilor, de la domiciliile suspecților sume mari de bani și mașini de lux, ce urmează să fie pus sub sechestru până la finalizarea cercetărilor.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal întocmit la nivelul Poliției Municipiului Curtea de Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene.

Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul I.G.P.R.

La acțiune participă luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Argeș, Dâmbovița și Vâlcea și din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R.”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția Română.