Pentru PRIMA DATĂ în ultimul deceniu. Județul Timiș a depășit Argeșul în topul EXPORTATORILOR

0
1684

Se întâmplă pentru prima dată în ultimul deceniu. Județul Timiș a depășit Argeșul în topul exportatorilor, potrivit unui articol publicat de jurnaliștii Zf.ro.
Judeţul Timiş a devenit astfel pentru prima dată al doilea cel mai mare exportator al României după Bucureşti, potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică pe 2016.

Într-un top al exporturilor realizate de fiecare judeţ, Timişul a depăşit anul trecut judeţul Argeş, punctul zero al industriei auto locale tractat de locomotiva Dacia. Investiţiile din industria componentelor auto realizate în ultimii ani în Timiş s-au văzut în rezultatele din 2016, când companiile înregistrate în Timiş au trimis la export bunuri de 5,9 mld. euro comparativ cu 5,78 mld. euro ale Argeşului. În Argeş, cel mai mare exportator este Automobile Dacia, în timp ce în Timiş liderul exporturilor este grupul Continental, care are două companii în top trei: Continental Automotive Products şi Continental Automotive România.”, se arată în Zf.ro.

LASA UN RASPUNS