Pentru ca au CHINUIT caii, au fost AMENDATI! S-a lasat cu sanctiuni la Targul Marina

0
612

În acest week-end, în comuna Berevoeşti a avut loc targul anunal de Sfânta Marina, la care îşi dau întâlnire comercianţii de cai. Iubitorii de animale au atras deseori atenţia autorităţilor asupra faptului că la târg, comercianţii supun animalele la chinuri cumplite, lovindu-le şi obligându-le să tragă după ele greutăţi enorme pentru a le testa capacităţile.

Ştiind cu ce se confruntă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A. Argeş şi cei ai Oficiului Judeţean pentru Zootehnie Argeş, au acţionat în zonă. Cu această ocazie, poliţiştii au depistat cinci bărbaţi care comercializau cabaline fără documentele prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară în vigoare. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform H.G. 984/2005, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei.

Totodată au fost depistaţi doi bărbaţi care transportau cabaline neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitar-veterinare. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, conform H.G. 984/2005, cu amenzi în valoare totală de 1.440 de lei.

De asemenea, au fost depistaţi patru bărbaţi care nu au prezentat actele doveditoare de proprietate asupra cabalinelor. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform O.G.23/2010, cu amenzi în valoare totală de 1.200 de lei.

Tot cu aceeaşi ocazie, poliţiştii au depistat pe Ionel M. de 38 de ani şi Iosif C. de 49 de ani, ambii din comuna Mihăeşti, pe Sebastian Florin H. de 20 de ani şi Ion Gabirel C., de 34 de ani, ambii din comuna Albeştii de Muscel, şi pe I.I., de 32 de ani, din comuna Berevoeşti şi S.A., de 35 de ani, din comuna Teliu, judeţul Braşov, persoane care au supus cabalinele la efort inutil, provocându-le suferinţe fizice. Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 205/2004 cu amenzi în valoare totală de 6500 lei.

LASA UN RASPUNS