“Penalii” promovati in ALDE au starnit reactii PUTERNICE! Sunt tineri care PARASESC partidul

0
461

Tinerii ALDE parasesc partidul pentru ca se promoveaza penalii in cadrul formatiunii politice in care activeaza. Asa au transmis printr-un comunicat de presa semnat de vicepresedintele TLDE, Elena Alecu.

“Politicienii penali promovaţi de preşedintele Tăriceanu ne compromit viitorul.”, se arata in comunicatul de presa. Facem mentiunea ca si in formatiunea politica din Arges, pe locul I la Senat, la alegerile parlamentare din aceasta iarna, se afla tot un candidat cu probleme penale. Este vorba despre fostul edil al Pitestiului, Tudor Pendiuc, trimis in judecata pentru fapte de coruptie. In 20 martie 2015 procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat ca i-au trimis in judecata pe primarul Tudor Pendiuc si pe alte 13 persoane, intre care fiica edilului, Emanuela Pendiuc, pentru fapte de coruptie.

Se pare ca fostul edil al Pitestiului ar fi ajuns in ALDE Arges dupa ce a intervenit la Daniel Constantin, iar Tariceanu ar fi acceptat sa deschida lista de la Senat din partea formatiunii politice din Arges.

Tinerii din ALDE nu sunt de acord cu promovarea “penalilor” la alegerile electorale.

,,Am ales să facem politică liberală pentru că avem convingerea fermă că liberalismul e doctrina potrivită generaţiei noastre, care îmbină în mod perfect libera iniţiativă, respectarea drepturilor şi promovarea valorile autentice. Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor `90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii. Ne-am înșelat. Am fost înșelaţi…
Din fruntea Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Face politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul și să ocupe funcțiile-cheie. Listele partidului, aşa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca noastră din ultimul an, toate procentele – puţine sau multe, după caz – pe care am reuşit să le strângem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziția urmăriților penal, a trimișilor în judecată și a condamnaților cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid.
Suntem tineri care vor să facă politică. Politică liberală, nu politică anti-justiție. ALDE, un proiect politic început frumos, a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certați cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin.
Noii ”colegi de partid” exluși de peste tot și recuperați de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinși că rolul generației noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critică președintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE. Vom face politică liberală, nu politică penală.”, se arata intr-un comunicat de presa.

LASA UN RASPUNS