Pe PRIMUL loc în UE. Cancerul de col uterin, o mare problemă în România! Ce spune șefa DSP Argeș

0
547

O statistică îngrijorătoare. România este pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea prin cancer de col uterin. Incidența bolii este de trei ori mai mare față de media la nivelul Uniunii Europene. 7,5% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Uniunea Europeană provin din România.

”În județul Argeș, de la începutul campaniei pentru cancerul de col uterin, au fost 9006 persoane testate, iar 435 dintre acestea au fost găsite pozitive. Prin urmare, este foarte bine ca au fost depistate din timp. Noi vrem ca rețeaua să se mărească, la nivelul județului Argeș sunt dooar 3 rețele pentru cancerul de col uterin, una la Spitalul Județean, cu 95 de medici, una la Câmpulung cu 4 medici și una la Curtea de Argeș, cu 55 de medici de familie.”, a declarat Sorina Honțaru, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș.

În regiunea Muntenia, 60% dintre persoanele chestionate nu și-au făcut analizele de sânge, de rutină în ultimii 3 ani, iar 10% nu și-au făcut niciodată analizele.

LASA UN RASPUNS