Om de AFACERI argesean, CONDAMNAT la inchisoare!

0
1575

Un patron pitestean a fost judecat pentru evaziune fiscala, abuz in serviciu si fals in declaratii, fiind joi chiar condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare. Sentinţa nu este insa definitivă, putand fi atacată cu apel.

Cosmin Victor Vasilescu, patronul unei societăţi de montare şi întreţinere a aparatelor de aer condiţionat, a fost judecat in urma unei neintelegerii cu un fost angajat. Cei doi au avut şi un proces pe litigii de muncă pe care fostul salariat l-a caştigat.

În anul 2012, patronul societăţii SC Sigma Development ACG SRL, Cosmin Victor Vasilescu, a pierdut procesul cu fostul său salariat, pe care îl concediase. Prin sentinţă avea să-i plătească lui Alexandru – Florian Popa salariul de 2.260 lei, pe perioada care s-a scurs de la concediere pană la data la care a fost dată sentinţa, mai bine de un an.

În paralel insa, Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice a demarat cercetări împotriva lui Vasilescu, sub acuzaţia de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală în formă continuată. În acelaşi dosar a mai fost cercetată şi Florina Cosmina Bicu, iar dosarul a fost trimis în judecată în ianuarie 2016.

Joi, Tribunalul Arges a dat sentinta, iar omul de afaceri a fost gasit vinovat pentru fiecare dintre acuzaţii.

„… contopeşte pedepsele aplicate, urmand ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, sporită cu 2 luni, în total 1 an şi 8 luni închisoare.”, arata sentinta.

De asemenea, Florina Cosmina Bicu a fost condamnată la 6 luni închisoare pentru abuz în serviciu şi la 1 an pentru flas în declaraţii, acestea fiind contopite. Femeia a fost condamnată în final la 1 an închisoare cu suspendare. Instanţa a admis cererea lui Alexandru – Florian Popa şi i-au acordat daune morale de 4.000 de lei.

LASA UN RASPUNS