Olimpiada internațională de matematică 2018 se va desfășura în România: ”Va aduce un bonus de imagine matematicii românești”

0
525

Olimpiada internațională de matematică 2018 se va desfășura în România, la Cluj-Napoca, iar un profesor argeșean de matematică se va număra printre cei care se vor ocupa de organizare, având în vedere că este membru în Societatea de Științe Matematice din România. ”Olimpiada internațională de matematică se va desfășura în România, iar SSMR este coorganizatoare, alături de minister și mulți sponsori. Un astfel de eveniment va aduce matematicii românești un bonus de imagine și mă bucur să fiu și eu implicat. Va fi o mare desfășurare de forțe.”, ne-a declarat Marian Haiducu, managerul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Pitești care, la finalul lunii noiembrie, a fost ales membru în consiliul director al Societatea de Științe Matematice din România.

România va avea două loturi, fiind țară organizatoare. ”Dacă avem puțin noroc, vom avea și copii din județ, pentru că stăm bine la acest capitol. Cu siguranță vom avea cadre didactice implicate în organizare, pentru că se va mobiliza toată resursa umană de calitate.”, ne-a mai spus Haiducu.

LASA UN RASPUNS