NU se mai fac angajări la stat până la finalul anului, SPORURI mai mici, EVALUĂRI pentru bugetari

0
4269

Legea salarizării bugetarilor a intrat, sâmbătă, în vigoare după ce a fost promulgată miercuri de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, Legea salarizării prevede o creştere etapizată a salariilor bugetarilor cu 56%, într-un buget de 32 de miliared de lei până în 2020 şi 43 de miliarde până în 2022.

După intrarea în vigoare a Legii salarizării, toate posturile din sistemul bugetar sunt blocate până la finalul anului, iar pe angajaţi îi aşteaptă evaluări.

Pe lângă faptul că nu se vor mai face angajări în sistemul bugetar, mai sunt şi nişte criterii de performanţă care trebuie respectate şi nişte evaluari pe care le vor face şefii instituţiilor pe tot parcursul aplicării legii salariale.

De asemenea, un alt lucru cu care se vor confrunta bugetarii este limita pe care aceştia şi-o pot acorda la sporuri. Dacă până acum bugetarii puteau beneficia de sporuri mai mari decât salariile, de acum înainte nu se mai poate întâmpla acest lucru. Sporurile vor fi de maxim 30% din salarii la fiecare instituţie, astfel încât sporurile să ajungă la toţi angajaţii instituţiei respective.

Sursă: RTV.net