NOUTATE. Bani mai multi pentru expertii electorali si operatorii de calculator ai sectiilor de votare!

0
501

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat ca Hotărârile de guvern care reglementează alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, adoptate în ședința de guvern din 31 august, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Asa cum v-am anuntat ceva mai devreme, conform Hotărârii Guvernului nr. 634/2016, alegerile parlamentare vor avea loc în data de 11 decembrie 2016, iar campania electorala pentru acest scrutin se va desfășura în perioada 11 noiembrie – 10 decembrie.

O noutate pentru operatorii de calculator ai secțiilor de votare și pentru experții electorali o reprezintă majorarea indemnizației, de la 85 de lei, cât a fost la alegerile locale, la 150 de lei, măsură prevăzută de Hotărârea Guvernului nr. 637/2016.

Potrivit aceluiași act normativ, suma totală alocată de Guvern pentru buna organizare a alegerilor parlamentare este de 227,7 milioane lei, fondurile necesare fiind prevăzute, pe categorii de cheltuieli, în bugetele Ministerului Afacerilor Interne (MAI), MAE, AEP, Serviciului Român de Telecomunicații (STS), Institutului Național de Statistică (INS).

Sursa: Romania TV.ro

LASA UN RASPUNS