Noul SPITAL din Mioveni are adăpost antiatomic, 11 căi de evacuare și generatoare de funcționare în caz de avarie

0
487

Noul spital de la Mioveni va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.290 mp, 13.000 de tone de beton turnat şi 1.400 de tone de armătură. Clădirea are adăpost antiatomic pentru 100 de persoane şi poate funcţiona 48 de ore cu generatoare în caz de avarie. De asemenea, spitalul va avea 11 căi de evacuare, dintre care patru la subsol. În caz de incendiu s-ar asigura evacuarea tuturor persoanelor din clădire.

Spitalul va avea două generatoare şi 2 UPS-uri ce ar asigura funcţionarea pentru 48 de ore în caz de avarie. Practic, trecerea de la sistemul energetic la sistemul auxiliar de alimentare cu energie electrică s-ar face într-o fracţiune de secundă, astfel încât medicii să îşi desfăşoare activitatea fără întrerupere.

Va avea o cameră specială de decontaminare. ”La viitorul spital din Mioveni va fi imposibilă dezvoltarea infecţiilor intraspitaliceşti. Personalul va trece prin filtre dotate printre altele cu vestiare şi duş. Cei care vor transporta echipament infestat vor circula pe trasee separate de cei care transportă material sterilizat. Toate secţiile vor fi separate prin uşi dotate cu dispozitive de control acces. Tot controlul accesului va fi monitorizat video, iar fiecare secţie va avea propriul filtru.”, transmit reprezentanții Primăriei Mioveni, printr-o informare de presă.

LASA UN RASPUNS