NOU. Din aprilie, căsătoriile civile vor fi programate ONLINE în Pitești

0
425

De la 1 aprilie, căsătoriile civile vor fi programate online, în Pitești, anunță primarul Cornel Ionică.
Implementarea programării căsătoriilor on-line, prin intermediul site-ului Primăriei Municipiului Pitești își propune simplificarea procedurilor necesare oficierii căsătoriei civile si ușurarea accesului cetățenilor la informațiile de larg interes.
Astfel, cuplurile care doresc să își oficieze căsătoria în municipiul Pitești, vor avea alternativa programării acesteia on-line în data și la ora pe care o doresc. Astfel, viitorii soți pot să fixeze, în detaliu, toate amănuntele spre a nu lăsa nimic la voia întâmplării cu ocazia unui asemenea eveniment deosebit.
Cei care accesează aplicația trebuie doar să aleagă data și ora disponibilă la care doresc oficierea căsătoriei. Formularul electronic impune completarea numelui, a CNP-ului fiecăruia dintre soți, a adresei de e-mail și a numărului de telefon al unuia din solicitanți.
Aceștia vor primi prin e-mail, la adresa specificată mesajul conținând confirmarea programării și li se va indica data la care trebuie să se prezinte la oficiul Serviciului Stare Civilă pentru depunerea actelor conform cerințelor legale.
Rezervarea on-line se poate face cu cel puțin 12 zile înainte de data căsătoriei.
Pe același site se afișează și informațiile referitoare la documentele, declarațiile, termenele și condițiile necesare oficierii căsătoriei.
Tot on-line se poate solicita anularea sau reprogramarea căsătoriei, cu cel puțin 11 zile înainte de termenul oficierii acesteia.

LASA UN RASPUNS