Noi informatii privind FRAUDA de la DGASPC Arges! Ce s-a intamplat cu angajatul care a facut PAGUBA

0
1017

La inceputul acestei luni s-a aflat de o pagubă de 40.000 de lei ce a fost făcută de un angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Argeş, Gabriel Dinescu, angajat al departamentului Plăţi. El a majorat valoarea sumei pe care 13 persoane o primsc prin încadrarea într-un grad de handicap, de la 39 lei la 272 lei, dându-le lunar de 7 ori mai mult decat era prevăzut în decizie. Modificarea a fost făcută prin sistemul informatic al instituţiei, angajatul ocupându-se cu plata acestor indemnizaţii. Totul a ieşit la iveală după ce un primar a sesizat că un asistat social susţinea că este încadrat la grad de handicap accentuat, deşi acesta avea în realitate un grad de handicap mediu. A fost sesizată Comisia de Disciplină şi Parchetul.

Adrian Macovei, directorul DGASPC Arges, ne-a explicat ca, la acest moment, Gabriel Dinescu, angajat al Departamentului Plati, este “suspendat de drept”, potrivit legii.

“A intrat in comisia de disciplina, insa, daca ar fi fost vorba doar de indisciplina, fara aspect penal, comisia putea stabili o sanctiune. Avand in vedere ca am facut plangere, pe perioada cercetarii penale este suspendat de drept. Asa spune legea. In aceasta perioada, nu va primi bani. Va fi suspendat de drept pana la pronuntarea instantei.”, ne-a explicat Adrian Macovei, directorul DGASPC Arges.