Nemtii dau drumul unei noi fabrici in Arges! De luna viitoare, se produc aspiratoare la Curtea de Arges

0
911

O firma nemteasca, cu afaceri de 2 miliarde euro si cu peste 11.000 de angajati in toata lumea, va demara in septembrie productia din Romania, mai exact de la Curtea de Arges. Firma va produce in Arges aspiratoare industriale si de uz caznic. Este vorba despre grupul german Kärcher.

Nemţii au ridicat o fabrică de 20 de milioane de euro la 150 de kilometri de Bucureşti, însă 40% din sumă a fost ajutor de stat.

„În primă fază, când pornim fabrica, vom avea 100-120 de angajaţi, însă până la finalul anului vrem să ajungem la 150-200 pentru ca apoi să creştem. Anul viitor vom ajunge la 280-300 de salariaţi, iar până în 2025 avem în plan să creştem şi să ne dezvoltăm activitatea astfel încât să ajun­gem la 800 de salariaţi în Ro­mânia în producţie“, a declarat Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher vor opera fabrica din România.

El vorbeşte despre pla­nu­rile pe termen lung ale nem­ţi­lor pe piaţa din România, în con­textul în care terenul pe care îl deţin în Curtea de Argeş permite construirea de noi hale şi dublarea capacităţii de producţie.

Potrivit jurnalistilor Zf.ro, nemtii au cum­părat încă din 2010 un teren de cinci hecta­re în Argeş, iar acum dă drumul producţiei. Nemţii nu aveau producţie directă în România, însă fabricau aspiratoare în parteneriat cu Electroargeş din Curtea de Argeş.

„Pentru anul 2017 ne-am propus să producem în fabrica din Curtea de Argeş circa 800.000 de aparate de curăţenie, atât îndustriale, cât şi de uz casnic. Estimăm pentru anul viitor o cifră de afaceri de 40-45 mil. euro.“, a mai spus Baican.

Sursa: www.zf.ro

 

LASA UN RASPUNS