“Ne ajuta sa diagnosticam malformatii”. Aparatura PERFORMANTA pentru maternitatea Spitalului Judetean!

0
517

Salvaţi Copiii România a donat astăzi secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro. Cu ajutorul noului aparat, medicii vor putea diagnostica mult mai eficient diferite afecțiuni și vor putea oferi un viitor mai bun bebelușilor cu probleme de sănătate.

Secţia a mai fost dotată de Salvați Copiii şi în ultimii trei ani, cu un ventilator pentru suport respirator și două incubatoare destinate copiilor născuți prematur, de aproape 40.000 euro.

Ecograful acesta este absolut necesar. Ne ajuta astfel sa diagnosticam malformatii, hemoragii. Nou nascutul nu poate fi transportat in orice conditii la un alt spital, iar acest ecograf ne este de ajutor.”, a declarat seful sectiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, doctorul Mihaela Vintila.

Prin proiectul “Fiecare Copil Contează”, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie. În 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 27 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară.cj arges, colegiu prefectural, dan manu