Mobilizare cu echipe SPECIALIZATE! PREFECTUL și ISU Argeș, despre STÂNCILE ce pun în PERICOL o locuință din Cetățeni

0
1689

Se încearcă găsirea unor soluții tehnice viabile pentru rezolvarea situației din comuna Cetățeni, unde o locuință este pusă în pericol de prăbușirea iminentă a două stânci. Inspectorul adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Cristian Bărbulescu, a explicat pentru Ziarulargesenilor.ro că în acest moment se caută soluții pentru fărâmițarea celor două stânci care pun în pericol casa din Cetățeni.

Este o intervenție dificilă pentru că accesul cu utilaje în zonă este destul de greu, casa se află pe malul râului. Încercăm să dislocăm stâncile cu explozibil, însă să vedem tehnic dacă se poate acest lucru, pentru că încercăm să fărâmițăm cele două stânci. Rămâne de văzut până diseară ce soluție se va găsi pentru rezolvarea situației.”, ne-a declarat adjunctul ISU Argeș.

Prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, se va deplasa și astăzi la fața locului. Acesta ne-a declarat că s-a cerut ajutorul unei echipe specializate de la București.

Gospodăria în cauză este compusă din o casă şi două anexe, în care locuiesc doi adulți și patru copii. Cele două stânci, una stabilă, cealaltă care prezintă pericol real de prăbuşire se află la o distanţă de aprox. 10-15 m faţă de locuinţa amintită.
La nivelul localităţii Cetăţeni s-a convocat, în şedinţă extraordinară, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea evaluării efectelor situaţiei produse și emiterea deciziei de evacuare a persoanelor şi bunurilor aflate în gospodărie. Un camion din cadrul Detaşamentului de pompieri Piteşti s-a deplasat la locul evenimentului pentru a acorda sprijin C.L.S.U. Cetăţeni în vederea evacuării bunurilor din gospodărie.”, se arată într-o informare transmisă marți de ISU Argeș.

Persoanele sunt cazate temporar într-o clădire ce aparține Primăriei Cetățeni, mai exact în fosta poștă.

LASA UN RASPUNS