Ministrul Turismului vine cu VESTI BUNE! Se vor da tichete de VACANTA. Vezi de CAND si in ce SUMA

0
663

Veste buna! Tichete de vacanta din aceasta vara, anunta ministrul Turismului, Mircea Dobre, potrivit Profit.ro.

Fiecare bugetar va primi în jurul datei de 1 iulie un tichet electronic de vacanță de valoarea unui salariu minim pe economie pe care îl pot folosi oriunde în țară și oricând, până la sfârșitul anului. Aceste tichete vor fi introduse in jurul datei de 1 iulie 2017 si va fi de valoarea salariului minim pe economie. “Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar”, a declarat ministrul Turismului.

Acesta a adaugat ca tichetele de vacanță au fost acordate până acum doar în sectorul privat, iar pentru angajații din sistemul public nu au fost prevăzute niciodată în buget.

„Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc. Noi, acum, trebuie să facem procedura, pentru că, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucrăm, ca acest sistem să fie cât mai corect și cu comisioane cât mai puține. Aceasta e chestiunea mai greoaie”, a mai afirmat Dobre.

În baza legislației actuale, salariații din mediul privat și cei din sectorul bugetar pot primi vouchere de vacanță în limita a 6 salarii minim brute, care pot fi folosite doar în turismul românesc.

Sursa: Psnews.ro

LASA UN RASPUNS