Ministrul Educatiei, MESAJ pentru profesori si oameni politici!

0
1898

Comisia pentru învățământ din Senat a adus un amendament Legii Educației, prin care concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct în unitățile școlare se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an școlar.

Metodologia de organizare a concursurilor nu dă voie la aranjamente politice, dar dacă se vor organiza în vara anului 2017, așa cum prevede un amendament aflat în discuție, ar putea exista riscul să nu fie “foarte corecte sau transparente”, sustine Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.

Acesta a afirmat ca depunerea unui amendament la Comisia pentru învățământ din Senat pentru modificarea Legii Educației, care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori de școli, poate fi explicată prin faptul că factorul politic nu dorește să piardă controlul asupra acestora. Dacă amendamentul va fi adoptat în Camera Superioară a Parlamentului înainte de data de 12 octombrie, atunci procedura de organizare a concursului pentru directorii de școli va fi oprită, sustine Mircea Dumitru, ministrul Educatiei.

“Nu vor sa piarda controlul politic asupra scolilor, pe scurt.”, a fost caracterizat amendamentul in discutie de catre ministrul Educatiei. Referitor la modul în care un director de școală poate fi considerat “agent electoral”, ministrul a explicat că, “prin influența pe care o are asupra colegilor din școală, părinților, elevilor”, el poate promova acțiunile “unui partid sau altuia”.

LASA UN RASPUNS